Små brödsnacks med skinka och ost passar lika bra till drinken som på buffébordet. De bör helst serveras medan de fortfarande är varma.
Ingredienser
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
100 g rökt skinka
100 g smör eller margarin
2 dl riven, stark ost
1½ dl mjölk
1 msk fransk senap
Instruktioner
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär skinkan i små bitar. Skär matfettet i bitar och fördela det i mjölet. Blanda ned skinka och ost.
Blanda mjölk och senap, rör ned det i smeten och arbeta ihop till en deg. Tillsätt litet extra mjöl om degen verkar kletig. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en 2 cm tjock kaka och ta ut små bröd med mått eller glas, 5-6 cm i diameter. Lägg dem på smorda plåtar och grädda dem i mitten av ugnen i 200° ca 12 minuter.
Låt snacksen svalna något och servera dem sedan. Har de hunnit bli kalla kan du värma upp dem igen i ca 150°.