Skink- och ostsnacks

Serverar: 40 portioner

Små brödsnacks med skinka och ost passar lika bra till drinken som på buffébordet. De bör helst serveras medan de fortfarande är varma.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 100 g rökt skinka
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl riven, stark ost
  • 1½ dl mjölk
  • 1 msk fransk senap
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär skinkan i små bitar. Skär matfettet i bitar och fördela det i mjölet. Blanda ned skinka och ost.
    2. Blanda mjölk och senap, rör ned det i smeten och arbeta ihop till en deg. Tillsätt litet extra mjöl om degen verkar kletig. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en 2 cm tjock kaka och ta ut små bröd med mått eller glas, 5-6 cm i diameter. Lägg dem på smorda plåtar och grädda dem i mitten av ugnen i 200° ca 12 minuter.
    3. Låt snacksen svalna något och servera dem sedan. Har de hunnit bli kalla kan du värma upp dem igen i ca 150°.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben