Bröllopsfilé

Serverar: 4 portioner

Himmelskt god !!!

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1-2 hackade vitlöksklyftor
  • 1½ dl riven ost
  • Garnityr
  • Blå och gröna druvor
  • Till servering
  • Ris el klyftpotatis
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Tillagning: Bryn filéerna i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg sedan filéerna i en ugnsfast form.
    2. Blanda samman alla ingredienserna till såsen, utom ost, i en kastrull.
    3. Koka upp såsen och låt koka i 2 min utan lock. Häll såsen över köttet och strö osten över.
    4. Gratinera i ugn 25 min, 175 grader.
    5. Vid servering: strö halverade, urkärnade druvor över köttet.
    6. Servera med ris eller klyftpotatis samt en fräsch sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    canonlars 3 december 2008

    Hej skall göra denna rätt på våran bröllopsdag

    flottas 2 oktober 2009

    Detta ska jag prova i helgen. Låter smaskigt!

    Pirkko 18 juli 2010

    Jättegott !!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben