Brötchen

Serverar: 16 portioner

Små portionsbröd med spröd yta som jag har fått av min mans österrikiska faster.

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 9½ - 10 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Värm vattnet till fingervärme (ca37'). Rör ut jästen i lite av vätskan. Blanda ner resten av vattnet, saltet, grahamsmjölet och vetemjölet - lite i sänder. Arbeta degen smidig och blank. Täck över och låt jäsa ca 30 minuter.
    2. Ta upp degen på bakbordet och arbeta den ordentligt. Dela den i 16 lika stora bitar. Forma varje del till en avlång bulle. Lägg på smorde plåtar och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Skär en djup skåra i det jästa brödet. Pensla med kallt vatten och grädda bröden i ca 8 minuter eller tills de har fått fin färg.
    3. Låt dem kallna utan bakduk så att de behåller sin spröda yta. Ät den nygräddade - då är de som allra bäst! Gärna med ost och en god marmelad.
    4. Ugn: 275'

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben