Brunsviger

Gott till något varmt

Ingredienser

  • 250 g mjöl
  • 1 msk socker
  • 1,25 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1/2 dl russin
  • 150 g smör
  • 150 g farin
  • Instruktioner

    Blanda mjöl och socker och smula smöret i blandningen. Blanda russin i. Rör jästen ut i fingervärmt mjölk och tillsätt mjölblandningen lite åt gången. Älta degen tills den är smidig och låt den jäsa i 30 minuter. Rulla ut degen och kom den i långpannan 20x30 cm och låt degen komma upp lite längs kanten. Låt den jäsa igen i 10-15 minuter. Gör en fyllning på smör och farin i en gryta. Gör fördjupningar i degen med ett finger och kom fyllningen över. Baka kaken i mitten av ugnen i 200 grader i 25-30 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben