Bryggargryta

Serverar: 4 portioner

När bryggarhustrun ställde en rykande köttgryta på bordet skulle den ha en mustig smak av gott öl. Du lägger potatis och lök i grytan så den blir en hel måltid, lätt att förbereda och omtyckt av hela familjen.

Ingredienser

  • 500 g nötkött i skivor av innanlår eller entrecote
  • 4 gula lökar
  • 10-12 potatisar, ca 800 g
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 dl ljust eller mörkt öl
  • 1-2 dl vatten
  • ½ buljongtärning med köttsmak
  • 2-3 krm timjan
  • Svart- eller vitpeppar
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i bitar eller grova strimlor. Skala löken, dela den och skär den i skivor. Skala potatisen, skär den i skivor och lägg hälften i en gryta tillsammans med hälften av löken.
    2. Bryn matfett över stark värme, lägg i köttet och stek det hastigt så att det blir brynt runt om. Lägg köttet i grytan, täck med resten av potatisen och löken och häll på öl.
    3. Häll vatten i stekpannan, lägg i buljongtärningen och rör om så att den löser sig. Häll buljongen i grytan och strö på timjan. Mal peppar över och sjud rätten under lock på svag värme tills potatisen är mjuk, ca 20 minuter. Strö persilja över och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben