När bryggarhustrun ställde en rykande köttgryta på bordet skulle den ha en mustig smak av gott öl. Du lägger potatis och lök i grytan så den blir en hel måltid, lätt att förbereda och omtyckt av hela familjen.
Ingredienser
500 g nötkött i skivor av innanlår eller entrecote
4 gula lökar
10-12 potatisar, ca 800 g
2 msk smör eller margarin
2 dl ljust eller mörkt öl
1-2 dl vatten
½ buljongtärning med köttsmak
2-3 krm timjan
Svart- eller vitpeppar
Hackad persilja
Instruktioner
- Skär köttet i bitar eller grova strimlor. Skala löken, dela den och skär den i skivor. Skala potatisen, skär den i skivor och lägg hälften i en gryta tillsammans med hälften av löken.
- Bryn matfett över stark värme, lägg i köttet och stek det hastigt så att det blir brynt runt om. Lägg köttet i grytan, täck med resten av potatisen och löken och häll på öl.
- Häll vatten i stekpannan, lägg i buljongtärningen och rör om så att den löser sig. Häll buljongen i grytan och strö på timjan. Mal peppar över och sjud rätten under lock på svag värme tills potatisen är mjuk, ca 20 minuter. Strö persilja över och servera.
Liknande recept
Kommentarer (0)