Bryggmästarlåda 2. Oxfilélåda.
Detta är variant nr. 2 av Bryggmästarlåda med bryggmästarpotatis som bas.
Receptet hämtat från Stefan Torstenssons kokbok, "med smak av öl".
Ingredienser
6 hg oxfilé
Salt
Peppar
Olja till stekning
1½ hg bacon
Saltgurka
Bryggmästarpotatis
Instruktioner
- Gör så här:
- Tillaga Bryggmästarpotatis (se separat recept) först.
- Skär oxfilén i 8 medaljonger. Salta och peppra. Stek dem i olja på medelhög värme. Vänd när blod börjar sippra upp. Stek dem lika länge på andra sidan; alltså tills bloddroppar börjar synas på ytan.
- Strimla baconet och bryn det på ganska hög värme.
- Servering:
- Lägg upp potatisen i 4 "lådor", eller halvdjupa tallrikar. Placera 2 oxfilémedaljonger ovanpå. Strö över baconet. Bjud skivad saltgurka till.
Liknande recept
Kommentarer (0)