Bryggmästarlåda 2. Oxfilélåda.

Serverar: 4 portioner

Detta är variant nr. 2 av Bryggmästarlåda med bryggmästarpotatis som bas. Receptet hämtat från Stefan Torstenssons kokbok, "med smak av öl".

Ingredienser

  • 6 hg oxfilé
  • Salt
  • Peppar
  • Olja till stekning
  • 1½ hg bacon
  • Saltgurka
  • Bryggmästarpotatis
  • Instruktioner

    1. Gör så här:
    2. Tillaga Bryggmästarpotatis (se separat recept) först.
    3. Skär oxfilén i 8 medaljonger. Salta och peppra. Stek dem i olja på medelhög värme. Vänd när blod börjar sippra upp. Stek dem lika länge på andra sidan; alltså tills bloddroppar börjar synas på ytan.
    4. Strimla baconet och bryn det på ganska hög värme.
    5. Servering:
    6. Lägg upp potatisen i 4 "lådor", eller halvdjupa tallrikar. Placera 2 oxfilémedaljonger ovanpå. Strö över baconet. Bjud skivad saltgurka till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben