Detta är utan tvekan bland den godaste jag ätit! Och jag har ätit många. Enkel att göra och botten kan förberedas innan. Av Kryddburken.
Ingredienser
Marängbotten
6 äggvitor
3 dl socker
50 g marzanpulver
100 g hasselnötter, fint hackade
Fyllning
3 dl vispgrädde
Mandariner i sockerlag
Instruktioner
- Vispa äggvitor till ett fast skum. Tillsätt sockret. Blanda marzanpulver med nötterna och vänd ner. Fyll en spritspåse och spritsa 9-10 längder på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 175 grader i 20-25 minuter. De ska få rätt ordentligt med färg. Låt svalna med pappret kvar. (Hit kan förberedas. Lägg en handduk över och förvara i rumstemperatur).
- Vänd försiktigt upp och ner på ytterligare ett bakplåtspapper och lossa försiktigt. Bred på vispad grädde och mandariner, spara några till dekoration. Vik samman och garnera med vispgrädde och mandariner.
Liknande recept
Kommentarer (0)