Budapestbakelser med blåbär och passionsfrukt

Serverar: 8-10 portioner

Friskt, sött och syrligt i en lyxig bakelse!

Ingredienser

  • 6 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 1½ dl hasselnötskärnor
  • 50 g Marsánpulver
  • 4 dl vispgrädde
  • ½ liter blåbär
  • 2-3 passionsfrukter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget under vispning och fortsätt vispa tills du får en blank maräng. Hacka nötterna och blanda ner hälften av dem i äggvispet tillsammans med Marsánpulvret.
    3. Bred ut marängsmeten på en bakpappersklädd plåt och strö över resten av nötterna. Grädda i 20 minuter. Ta ut marängen och låt den svalna. Stjälp sedan upp på papper.
    4. Vispa grädden och bred på det mesta över bottnen. Ta undan några blåbär till garnering och strö resten över grädden. Dela passionsfrukterna på mitten och kläm ut innehållet över bären. Rulla ihop så tajt det går från långsidan och lägg på ett fat med skarven ned.
    5. Garnera med resten av grädden och blåbären. Skär upp i bitar och servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben