Bull/Matbröd deg

Serverar: 120 portioner

Tid: 2 timmar

Dessa bullar är lactosfria om man använder mjölkfritt margarin. Den här degen går utmärkt att baka matbröd av, men kom ihåg – Vid bakning av matbröd, använd hälften av strösockret Tips: Använd gärna rågflingor, råg kross eller grynblandning istället för havregryn vid matbröd baket.

Ingredienser

  • 10 dl havregryn
  • 1 ½ liter vatten
  • 3 pkt jäst
  • 3 dl strösocker
  • Lite salt
  • 400 g smält margarin
  • Vetemjöl
  • Fyllning
  • Margarin
  • Socker
  • Kanel
  • Kardemumma
  • Alternativ fyllning
  • Margarin
  • Naturell färskost
  • Sockerblandning – florsocker, lite farinsocker vaniljsocker – inte för mkt, lite vanligt socker
  • Instruktioner

    1. Havregrynet lägges i blöt över natten. Vattnet och havregrynet värms till 37 grader. Gör sedan som med vanlig bulldeg.
    2. Baka ut degen på en gång och låt bullarna jäsa på plåten ca 30 min. Grädda i 250 grader. 225 grader för vetelängder.
    3. Sockerfritt alternativ – använd 1dl socker, för jäsningens skull. Använd ex sötningsmedel el lätt sockrat äppelmos emellan som fyllning. Hackad mandel, mandelflarn eller kokos ovanpå.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben