Dessa bullar är lactosfria om man använder mjölkfritt margarin.
Den här degen går utmärkt att baka matbröd av, men kom ihåg – Vid bakning av matbröd, använd hälften av strösockret
Tips: Använd gärna rågflingor, råg kross eller grynblandning istället för havregryn vid matbröd baket.
Ingredienser
10 dl havregryn
1 ½ liter vatten
3 pkt jäst
3 dl strösocker
Lite salt
400 g smält margarin
Vetemjöl
Fyllning
Margarin
Socker
Kanel
Kardemumma
Alternativ fyllning
Margarin
Naturell färskost
Sockerblandning – florsocker, lite farinsocker vaniljsocker – inte för mkt, lite vanligt socker
Instruktioner
- Havregrynet lägges i blöt över natten. Vattnet och havregrynet värms till 37 grader. Gör sedan som med vanlig bulldeg.
- Baka ut degen på en gång och låt bullarna jäsa på plåten ca 30 min. Grädda i 250 grader. 225 grader för vetelängder.
- Sockerfritt alternativ – använd 1dl socker, för jäsningens skull. Använd ex sötningsmedel el lätt sockrat äppelmos emellan som fyllning. Hackad mandel, mandelflarn eller kokos ovanpå.
Liknande recept
Kommentarer (0)