Caesarkyckling

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 45 minuter

En variant av caesarsallad som är perfekt buffémat.

Ingredienser

  • 1 kg, 4 stora majskycklingfiléer med skinn
  • 1 ekologisk citron , tunt skivad
  • Zeta Olivolja Classico Extra Vergine , till stekning
  • 30 g rucola
  • 1 dl Zeta Parmigiano Reggiano D.O.P. 22 månader, Storbit , hyvlad
  • Flingsalt och nymald svartpeppar
  • Dressing
  • 1 ägg , rumsvarmt
  • 1 vitlöksklyfta , riven
  • 1 tsk senap , gärna fransk
  • 2 filéer Zeta Sardeller eller
  • 1-1,5 tsk Zeta Sardellcrème
  • 1 msk citronsaft
  • 3-4 droppar worchestersås
  • 1 Zeta Olivolja Classico Extra Vergine Ekologisk
  • 1/2 dl Zeta Parmigiano Reggiano , finriven
  • Instruktioner

    1. Dressing: Lägg ägget i en kastrull och koka upp, sjud i en minut. Kyl ner i kallt vatten, dela och skrapa ur ägget i en hög mixerskål avsedd för stavmixer. Tillsätt riven vitlök, senap, sardeller/sardellcrème, citron och Worchestershiresås. Mixa samman, häll sedan i oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle medan du mixar slätt. Rör i riven parmesan.
    2. Kyckling: Sätt ugnen på 125 grader. Hetta upp lite olja i en stor panna. Lägg i kycklingfiléerna och bryn dem på båda sidorna ett par minuter tills de är gyllene. Krydda med salt och peppar. Stek citronskivorna på båda sidor så de får lite färg. Ställ åt sidan. Lägg kycklingen i en ugnsform och låt gå klart i ugnen till en innertemperatur av 72 grader. Ta ut kycklingen och låt den vila 10 minuter. Skär kycklingen i tunna skivor, salta lätt på snittytorna och lägg upp på ett fat. Skeda över dressingen. Dra några rejäla tag med pepparkvarnen, strö på flagad parmesan och garnera med stekta citronskivor och en näve rucola.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben