Caesarkyckling med ljuvlig sås

Vilken dressing! Saladsbladen fungerar som fiffiga fat

Ingredienser

  • 800 g kycklingfilé
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 3 skivor vitt bröd
  • 1 huvud romansallad
  • 1 dl flagad permesanost
  • Dressing
  • 1 ägg
  • 1 tsk ljus, fransk senap
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna på längden i tunna skivor. Stek den gyllenbruna i smör. Salta och peppra.
    2. Skär brödet i små tärningar. Stek den gyllenebrun i smör i en stekpanna. Skölj och dela salladen.
    3. Blanda ägg, senap, vitlök och vinäger. Kör några varv med stavmixer. Tillsätt oljan droppvis medan mixern går. Smaka av med salt och peppar. Hit kan du förbereda.
    4. Lägg saladsbladen på ett fat. Lägg en kycklingbit på varje. Ringla över dressing, strö över parmesan och krutonger

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben