En underbar laxrätt som både ung och gammal älskar.
Kan användas som förrätt, huvudrätt eller till buffén.
Ingredienser
1 kg hel lax
250 g räkor med skal
100 g smält avsvalnat smör
2½ tsk potatismjöl
4 krm salt
2 krm peppar
3 ägg
3 dl vispgrädde
2 tsk senapspulver
1½ msk vitvinsvinäger
2 dl finhackad dill
Såsen
5 dl crème fraiche
1 finhackad gul lök
80 g röd stenbitsrom (1 burk)
2 krm peppar
1 dl finhackad dill
Usel bild, jag vet. Och såsen står utanför bild i en skål........
Jag gjorde denna pate´ innan jul, och smakade en liten skiva innan jag satte in den i frysen. Den var jättegod! Kommer definitivt att göra om den. Men kära ni... frys inte ner den! Den blev helt förstörd och åkte direkt i soporna.. Den blev vattnig,smaklös och konsistensen blev helt en annan.
Neeej! Va' tråkigt. Alldeles riktigt kan man inte frysa pate´n. Man kan däremot göra den dagen innan. Den står sig i tre-fyra dar i kylen. Såsen tycker jag ändå är godast att äta samma dag som man blandar den. Jag har förvisso ätit den både dagen efter och två dar efter. Funkar!
Jag har ändrat i receptet så att ingen fryser ner Pate´n.
Bra att du ändrade i reseptet så att ingen gör samma dumma misstag som jag gjorde.. Jag tyckte att det var nåt som fattades i såsen.. kanske salt?? Den föll mej inte riktigt i smaken..