Örtkyckling i långpanna med ljuvlig sås

Serverar: 3-4 portioner

Underbara smaker. Och såsen är pricken över i!

Ingredienser

  • 1 st hel kyckling (ca 1,2 kg)
  • 1 dl vatten
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk soja
  • ½ hönsbuljongtärning
  • 1 msk farinsocker
  • ½ msk rosmarin
  • ¼ msk timjan
  • ¼ msk mejram (totalt 1 msk örtkrydda)
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • Tillbehör
  • Jasmineris
  • Blandad sallad
  • "Ljuvlig vitlökssås"
  • 1 äggula
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk citronsaft
  • ½ dl hackad persilja
  • 1 tsk torkade blandade örtkryddor
  • 2 dl lättcrème fraiche
  • 2 klyftor pressad vitlök
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 g. Dela kycklingen i 8 bitar och tag bort skinnet och eventuella utstickande småben. Lägg kycklingbitarna i en stor ugnsfast form.
    2. Blanda vatten, vinäger, soja, smulad buljongtärning, farin, örtkryddor, salt, peppar och pressad vitlök. Häll blandningen över kycklingen. Stek i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Vänd bitarna och stek ytterligare 20 minuter. Strö över persiljan.
    3. Ljuvlig vitlökssås: Lägg äggulan i en skål. Tillsätt oljan droppvis under kraftig omrörning. Rör i resen av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
    4. Låt stå och gotta till sig minst en timme.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    matnjutaren 22 november 2008

    Gjorde ditt recept till nästan 100%. Det enda jag ändrade på var äppelcidervinägern. Hade slut på den, så klart..:P så jag tog vitvinsvinäger istället och rev ner ett färskt äpple för att "återvinna" äppelsmaken. :) Vet inte om det gjorde någon skillnad ..? Men..Oj Oj Oj...Vad GOTT det var! Kommer att göras fler gånger! :D Tack för ett riktigt smarrigt recept! Mvh/Marita

    fialotta88 13 februari 2011

    Är det msk eller tsk som gäller för örtkryddorna? Blir förvirrande när 0,5 msk + 1,4 msk + 1,4 msk tillsammans ska bli 1 msk...?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben