Fläskfilé i läcker sås

Serverar: 6 portioner

Ädelost och portvin god smak åt grytan.

Ingredienser

  • 1 kg fläskfilé
  • 4 schalottenlökar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1-2 msk vetemjöl
  • 1 msk fransk senap
  • 1-2 msk kycklingfond
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl grädde
  • ½ dl steksky
  • ½ - 1 dl portvin
  • 75 g ädelost
  • 1 gul paprika
  • 150 g haricots verts
  • Till stekning
  • Smör eller olja
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lökarna. Fräs i matfett i en traktörpanna. Salta och peppra. Strö över mjölet, häll i grädde, crème fraiche och senap. Låt såsen koka ett par minuter, ställ pannan åt sidan.
    2. Skölj och strimla paprikan.
    3. Skiva fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Bryn dem i en stekpanna, salta och peppra. Lägg över köttet i såsen. Skölj ur stekpannan med ½ dl vatten, sila ner skyn i traktörpannan. Smula ner 3/4 delar av ädelosten och smaka av med portvinet. Låt grytan puttra ihop på svag värme. Lägg i haricots verts och den strimlade paprikan. Låt allt bli genomvarmt. Smula den resterande osten över grytan.
    4. Servera med kokt ris och en god grönsakssallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Monika46 27 mars 2009

    Verkar jättesmarrig, måste jag prova.../ Monika

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben