Fläskfilé med sötsurt sås

Serverar: 2 portioner

Jättegott!

Ingredienser

  • 200 g fläskfiléer
  • 4 st babymajs
  • ½ grön paprika
  • ½ gul paprika
  • ½ röd paprika
  • 4 stjälkar salladslök
  • 1 morot
  • 200 g ananas
  • ½ tomat
  • 1 msk tamarind pulp concentrate
  • 1 msk honung
  • 1 msk sojasås
  • 2 msk ostronsås
  • 1 msk ketchup
  • 2 msk matolja
  • Instruktioner

    Skär all paprika i bitar. Värm upp en stekpanna med oljan. Lägg ner fläsket, sojasåsen och stek dem ca 3 minuter. Tillsätt tamarind, honung, ostronsåsen, ketchup och rör om. Lägg ner babymajs, all paprikan, morötterna, ananas, tomaten, salladslöken och stek dem ett par minuter. Smaka av salt och servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Cassiopeya 18 oktober 2013

    Gjorde denna idag med en del mindre ändringar. Uteslöt tamarind pulp concentrate då jag inte vet vad det är eller vart jag hittar det. Tillsatte spadet från ananasen då jag ville ha lite mer sås. Tyckte grytan behövde koka ihop en liten stund, framförallt för att grönsaker skulle bli lite mjuka, speciellt morötterna. Hade förväntat mig att smaken skulle var mer sötsur och blev lite besviken över det, även om det ändå var gott! Nästa gång gör jag en sötsur sås och serverar brevid tillsammans med ris.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben