Fläskfilé i sötsur sås

Serverar: 4 portioner

God rätt som du gärna avnjuter i djupa tallrikar tillsammans med "chop sticks"...

Ingredienser

  • 400 g fläskfilé
  • 2 msk finhackad ingefära
  • 125 g champinjoner
  • 2 msk sesamolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 4 dl vatten
  • 2 msk konc flytande grönsaksbuljong
  • 3 msk balsamvinäger
  • 2 msk farinsocker
  • 2 krm mald svartpeppar
  • 100 g sockerärtor
  • 2 msk maizena majsstärkelse
  • 3 msk vatten
  • 2 msk Milda Culinesse
  • 2 morötter
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • ½ msk kinesisk soja
  • Instruktioner

    1. Skala och skär morötterna i smala strimlor. Skala och hacka vitlök och ingefära. Skiva champinjonerna. Tärna paprikan.
    2. Fräs morotstrimlor, vitlök och ingefära i olja i en gryta ett par minuter. Rör ner tomatpuré. Tillsätt vatten, buljong, vinäger, farinsocker, soja, svartpeppar och champinjoner.
    3. Koka upp och låt småkoka under lock ett par minuter.Lägg i sockerärter och paprika. Rör ut maizena i 3 msk vatten och häll det i såsen.
    4. Putsa och strimla fläskfilén.
    5. Häll Milda Culinesse i en kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När matfettet slutat bubbla - bryn då köttet i omgångar.
    6. Lägg efter hand över det i såsen. Hetta upp grytan och smaka av med salt.
    7. Servera med jasminris, gurka och en god blandsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben