En till sötsur fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Det finns många recept på sötsur fläskfilé, det här är min variant. Styrkan regleras av mängden sambal oelek. Naturligtvis kan man ersätta fläskfilén med kycklingfilé.

Ingredienser

  • Wok
  • 1 fläskfilé ca 600 g
  • 1 dl maizena
  • ½ tsk salt
  • 2 röda paprikor
  • 4 små gula lökar
  • 1 burk (220 g) konserverad skivad ananas
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk rapsolja
  • Sås
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 0,8 dl ananasspad (brukar finnas så mycket i burken)
  • 2 dl vatten
  • 2 msk ättika (12%)
  • 4 msk tomatpuré
  • 3 msk chilisås (Heinz)
  • 6 msk farinsocker
  • 1-3 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Börja med såsen. Pressa vitllöken och blanda samtliga såsingredienser i en kastrull. Låt sjuda under lock ca 10 min.
    2. Skär fläskfilé, paprika, lök och ananas i munsbitar. Salta på köttbitarna och vänd dem sedan i maizena. Skaka av överflödigt maizenamjöl.
    3. Hetta upp sesam- och rapsolja i en wok. Woka lök och paprika ca 3 min på hög värme. Lägg åt sidan. Slå i lite mer olja och woka köttet i två omgångar tills det är knappt färdigt. Blanda allt i woken och slå på ca hälften av såsen och ananas, lök och paprika. Låt puttra en knapp minut. Resten av såsen serveras vid sidan av. Servera med ris eller risnudlar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    edelsund 7 oktober 2011

    Helt fantastiskt god - en riktig succerätt! Mycket uppskattad av alla.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben