Cakepops

Serverar: 25 portioner

Tid: 30 minuter

Underbart goda kakor, som en liten godisbit. Passar till alla tillfällen. Tips: om du använder dig av vit choklad, så kan du med hjälp av karamellfärg färga chokladen till den färg du vill ha.

Ingredienser

  • 1 paket ballerina
  • 100 g Philadelphiaost
  • 125 g blockchoklad
  • Coctailpinnar
  • Garnering
  • T.ex. kokos eller färgat socker
  • Instruktioner

    1. Börja med att köra ballerinakakorna i en matbredare tills de har blivit fina smulor.
    2. Blanda ihop philadelphiaosten med smulorna tills det blir en deg.
    3. Rulla ihop degen till bollar i den storlek du vill ha dem. Sätt en pinne i varje boll.
    4. Lägg in i frysen några minuter för att stelna.
    5. Smält chokladen medan kakorna stelnar i frysen. (Om du smälter i mikro så var försiktig så att chokladen inte bränns.)
    6. Ta fram kakorna och doppa en och en i chokladen, och sedan i garneringen tex kokos, färgat socker m.m.
    7. Ställ in i frysen någon minut till så att chokladen får stelna, sedan är det bara att servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Vitorio 9 oktober 2011

    Det här ett bra recept för Alessandra!!

    SaraLeise 25 januari 2012

    ska det där kladdet i ballerina kexen vara kvar eller man plockar bort deT? :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben