Cambozolasås

Serverar: 4-6 portioner

En riktig höjdarsås som blivit en klar favorit hemma hos oss. Passar mycket bra till sommarens grillmåltider men även vintertid till en god köttbit och potatisgratäng. Receptet var från början en gorgonzolasås som jag hittade hos min nätkompis Elmida men nu är receptet modifierat av mig.

Ingredienser

  • 5 dl creme fraiche
  • 125 g cambozola
  • 2-3 stora vitlöksklyftor, pressade
  • Salt
  • Vit- eller svartpeppar
  • Instruktioner

    Skär bort kanterna från osten och koka snabbt ihop allt.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Annras 18 juli 2008

    Precis som du skriver Camilla, en riktig höjdarsås. Vi har precis ätit middag (entrecote) och hade din cambozolasås till. Läcker !!!!! Jag tillsatte ett par droppar sockerkulör (soja), för jag tyckte att såsen såg lite blek ut. Men, som sagt - 5 stjärnor! Kram Ann

    bikbok 4 mars 2010

    Tack för dina recept på såser, lånar alla 4 av dig :) Ha en bra dag /Puuffen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben