Cantucci

Underbara mandelskorpor med lång hållbarhet.

Ingredienser

  • 250 g mandel, hackad
  • 4 dl strösocker
  • ½ dl flytande honung
  • 8 dl vetemjöl
  • 4 ägg, uppvispade
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skålla mandeln i kokande vatten. Skala och hacka den.
    3. Blanda övriga ingredienser till en slät smet. Rör ner mandelhacket. Låt degen vila en stund.
    4. Rulla ut degen till långa stänger, ca 3 cm breda. Lägg dem på en smord plåt och grädda i ugn i ca 25 minuter. Tag ut plåten och skär varje längd i lagom breda skorpor. Sänk värmen till 180 grader. Sära på skorporna och rosta dem i ugnen i ca 25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben