Chokladkonfekt med cantucci och amaretto

Serverar: 40 portioner

En konfekt gjord på italienska mandelskorpor och mörk choklad är inte helt fel.

Ingredienser

  • 200 g cantucci, italienska mandelskorpor, hembakta eller köpta
  • 2 msk Amaretto mandellikör
  • 200 g pistagenötter
  • 250 g mörk blockchoklad
  • 2 msk grädde
  • Instruktioner

    1. Dagen innan hackas mandelskorporna i stora bitar. Lägg i en skål och droppa över Amaretto, låt stå och dra övertäckt i ca 1 timme.
    2. Rosta pistagenötterna utan fett i en teflonpanna. Grovhacka blockchokladen och smält den i en skål i hett vattenbad under omrörning. Rör ner grädde, cantuccibitarna och pistagenötterna.
    3. Täck en fyrkantig form med bakpapper, fördela massan i formen och jänma till. Låt konfekten stelna över natten.
    4. Skär chokladkonfekten i lagom stora kuber med en vass kniv och förvara dem torrt och svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben