Varma bananer på mangobädd
Ibland kräver kroppen något riktigt sött.
Söta, ugnsbakade bananer på en bädd av mango med en lätt kesellakräm - mums!
Ingredienser
Smör till formen
4 mogna bananer
1 msk solrosfrön
2 msk farinsocker
½ dl matlagningsgrädde
2 dl lätt kesella
5 msk lättmjölk
2 msk amaretto
3 tsk färskpressad citron
¼ tsk kanel
2 äggvitor
1 mogen mango
1 kvist citronmeliss till garnering
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200º.
- Smörj en ugnsfast form tunt med smör.
Skala bananerna. Dela dem på längden och lägg bananerna med snittytan neråt i formen.
- Strö solrosfrön och farinsocker över bananerna. Häll över grädden och ställ in bananerna i ugnen, ca 15 min.
- Blanda kesellan med mjölken till en slät kräm. Blanda ner socker, amaretto, 1 tsk färskpressad citron och kanel. Rör om tills sockret har lösts upp. Vispa äggvitorna till ett fast skum och rör ner dem i kesellakrämen.
- Skala mangon och skär den i mycket tunna skivor, ev med hjälp av ett grönsaksjärn, längs kärnan. Droppa resten av citronsaften över mangon och lägg upp mangoskivorna på desserttallrikar.
- Lägg försiktigt upp de färdiga bananerna på mangoskivorna. Lägg lite kanelkräm på varje portion, garnera med citronmeliss och servera.
Liknande recept
Kommentarer (0)