Varma bananer på mangobädd

Serverar: 4 portioner

Ibland kräver kroppen något riktigt sött. Söta, ugnsbakade bananer på en bädd av mango med en lätt kesellakräm - mums!

Ingredienser

  • Smör till formen
  • 4 mogna bananer
  • 1 msk solrosfrön
  • 2 msk farinsocker
  • ½ dl matlagningsgrädde
  • 2 dl lätt kesella
  • 5 msk lättmjölk
  • 2 msk amaretto
  • 3 tsk färskpressad citron
  • ¼ tsk kanel
  • 2 äggvitor
  • 1 mogen mango
  • 1 kvist citronmeliss till garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º.
    2. Smörj en ugnsfast form tunt med smör. Skala bananerna. Dela dem på längden och lägg bananerna med snittytan neråt i formen.
    3. Strö solrosfrön och farinsocker över bananerna. Häll över grädden och ställ in bananerna i ugnen, ca 15 min.
    4. Blanda kesellan med mjölken till en slät kräm. Blanda ner socker, amaretto, 1 tsk färskpressad citron och kanel. Rör om tills sockret har lösts upp. Vispa äggvitorna till ett fast skum och rör ner dem i kesellakrämen.
    5. Skala mangon och skär den i mycket tunna skivor, ev med hjälp av ett grönsaksjärn, längs kärnan. Droppa resten av citronsaften över mangon och lägg upp mangoskivorna på desserttallrikar.
    6. Lägg försiktigt upp de färdiga bananerna på mangoskivorna. Lägg lite kanelkräm på varje portion, garnera med citronmeliss och servera.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben