Serverar: 30 portioner
Mycket god och lättgjord konfekt..
Lägg ett smörpapper i botten på en avlång brödform. Bryt choklad och nougat i bitar och lägg i en skål. Smält i mikron eller över varmt vattenbad och rör då och då till en jämn chokladsmet. Rör i hälften av mandeln. Häll chokladsmeten i brödformen. Ställ in chokladen i kylen att stelna, ca två timmar. När chokladen har stelnat är det dags att smälta den vita chokladen. Koka upp grädden, ta kastrullen åt sidan. Bryt den vita chokladen i en bunke och häll på den heta grädden och rör ihop till en jämn fin chokladsmet. Ta ut formen med chokladen och fördela den vita chokladen över. Strö över resterande flagad mandel. Sätt in chokladkonfekten i kylen att stelna igen. Förslagsvis över natten. Ta sedan upp chokladen ur formen och skär lagom stora rutor chokladkonfekter ca 30 st med en vass kniv.
Ska smöret i mjölkchokladen och det andra? :) Vänliga hälsningar, Sofi
Så här gjorde jag och gott blev det! Dock något kladdigt så jag rekomenderar bara hälften av grädden. Tack för ett mumsigt recept! :)