Chokladkonfekt

Serverar: 30 portioner

Mycket god och lättgjord konfekt..

Ingredienser

  • 100 gram mjölkchoklad
  • 100 gram mörk 70% choklad
  • 50 gram nougat
  • 50 gram smör
  • 0,5 dl skållad hackad mandel, flagad mandel
  • Fyllning med vit choklad
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 100 gram vit choklad
  • Instruktioner

    Lägg ett smörpapper i botten på en avlång brödform. Bryt choklad och nougat i bitar och lägg i en skål. Smält i mikron eller över varmt vattenbad och rör då och då till en jämn chokladsmet. Rör i hälften av mandeln. Häll chokladsmeten i brödformen. Ställ in chokladen i kylen att stelna, ca två timmar. När chokladen har stelnat är det dags att smälta den vita chokladen. Koka upp grädden, ta kastrullen åt sidan. Bryt den vita chokladen i en bunke och häll på den heta grädden och rör ihop till en jämn fin chokladsmet. Ta ut formen med chokladen och fördela den vita chokladen över. Strö över resterande flagad mandel. Sätt in chokladkonfekten i kylen att stelna igen. Förslagsvis över natten. Ta sedan upp chokladen ur formen och skär lagom stora rutor chokladkonfekter ca 30 st med en vass kniv.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    LoveOfNature 3 december 2009

    Ska smöret i mjölkchokladen och det andra? :) Vänliga hälsningar, Sofi

    LoveOfNature 4 december 2009

    Så här gjorde jag och gott blev det! Dock något kladdigt så jag rekomenderar bara hälften av grädden. Tack för ett mumsigt recept! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben