Muffins chokonut

Serverar: 12 portioner

Dessa härligt stora chokladmuffins döljer en otroligt god godisgömma. De kommer garanterat att uppskattas av alla dina gäster - gammal som ung!

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk mald ingefära
  • 2 msk kakao
  • 1 dl råsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl flytande margarin eller matolja
  • 1 dl mjölk
  • Fyllning
  • 1 påse, ca 100 g, chokladkonfekt t.ex. Polly
  • Garnering
  • Ca 12 hasselnötter
  • Tillbehör
  • Muffinspanna
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, bakpulver, ingefära, kakao, råsocker och vaniljsocker i en skål.
    2. Rör ner äggen. Tillsätt det flytande margarinet eller oljan samt mjölken.
    3. Smörj en muffinspanna lätt. Fördela smeten i hålen i muffinspannan. Fyll hålen endast till 3/4 så att bakverken kan jäsa upp.
    4. Peta ner tre kulor chokladkonfekt i mitten av varje bakverk. Kulorna ska täckas av smet. Lägg en hasselnöt på toppen av varje muffins.
    5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt dem kallna på galler.

    Liknande recept

    30 min
    20
    4.2
    30 min
    12
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben