Mascarponechokladmousse med amaretto

Serverar: 6 portioner

Häll i glas och ställ i kyl i minst 30 minuter. Servera med rostade mandelflagor på toppen.

Ingredienser

  • 250 g Zeta mascarpone
  • 2 ägg
  • 4 msk socker
  • 1 dl vispgrädde
  • 150 g chocklad 70%
  • 3 msk amarettolikör
  • Mandelflagor, rostade
  • Instruktioner

    1. Separera äggulor och vitor.
    2. Vispa upp äggvitorna med socker.
    3. Blanda ihop mascarponeost och äggulor.
    4. Vispa grädden.
    5. Smält chokladen över vattenbad. Blanda med mascarponesmeten.
    6. Vänd ihop äggvitorna med grädden och mascarponeblandningen. Vänd slutligen in amarettolikören.
    7. Häll i glas och ställ i kyl i minst 30 minuter. Servera med rostade mandelflagor på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben