Amaretto mousse

Serverar: 6 portioner

Med en underbar smak av mandellikör!

Ingredienser

  • Blad Dr. Oetker gelatinblad
  • 3 ägg
  • 50 g socker
  • 1 1/2 dl amaretto (italiensk mandellikör)
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 Tub Dr. Oetker Tiramisu Sauce
  • Instruktioner

    1. Blöta upp gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Skilj äggen. Vispa äggulor och socker poröst med en elvisp, tillsätt amaretto. Lös upp de utblötta gelatinbladen i två msk varmt vatten och rör ner i äggsmeten. Låt det halvstelna i kylskåpet i ca 10 miniter.
    2. Vispa grädden hårt och även äggvitorna. Blanda ned grädde och äggvitor i äggsmeten lite i sänder. Häll moussen i portionsskålar eller i glas och låt stelna i kylskåpet i minst två timmar. Dekorera med tiramisu sauce före servering.

    Liknande recept

    3.8
    10 min
    4
    4

    Kommentarer (1)

    elvisfreaket 26 november 2008

    Hur många gelatinblad skall det vara i??

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben