Frozen choklate mousse cake with espresso

Planera tårtan i tid, då den ska placeras i frys några timmar innan servering. Men det är det värt!

Ingredienser

  • Chokladkakan
  • 4 ägg
  • 25 g socker
  • 75 g mjöl
  • 25 g kakao
  • 6 cl kaffelikör tex . Tia Maria eller Kalhua
  • Espresso mousse
  • 3 dl vispad grädde
  • 4 ägg
  • 100 g socker
  • 10 cl kall espresso eller starkt kaffe
  • Instruktioner

    1. Chokladkakan: Dela en springform (18cm), fukta botten och lägg ett bakplåtspapper över. Sätt ihop formen och klipp bort resten av bakplåtspappret med 4cm marginal.
    2. Vispa ägg och socker luftigt. Tillsätt kaffelikör och mixa lite till. Blanda mjöl och kakao och sikta sedan ner mjölblandningen i smeten. Blanda. Häll i springformen och grädda i 20 min i 160 grader..
    3. Moussen: Vispa ägg och socker i rostfri bunke över vattenbad tills blandningen når 37 grader. Häll över allt i en matberedare och vispa tills det blir tjockt.
    4. Häll tillbaka i den rostfria bunken och blanda ned grädden och espresson. Dela chokladtårtan på mitten så att du får tårtbotten och topp.
    5. Lägg tillbaka botten i springformen. Häll över hälften av espresso moussen. Lägg på tårttoppen och täck med resten av moussen.
    6. Placera tårtan i frysen i minst 5 timmar före servering.
    7. Serveringstips! Frys lite espresso i en burk, som du sedan "skrapar" kristaller från och dekorerar tårtan med. Servera tårtan med med espresso-is och chokladsås.
    8. Espresso moussen kan också portionsfrysas. Den går utmärkt att servera som glass med färsk frukt.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben