Stjärnhimmelsk frozen cheesecake

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 3 timmar

En lite lyxigare och annorlunda variant av frozen cheesecake. Du kan blanda i och variera den med vad du tycker bäst om, eftersom jag älskar hallon och choklad tilsammans är det det i min favoritkombination. Receptet ger 3 aluminium formar, serveras den inte vid ett och och samma tillfälle kan den förvaras i frysen i flera månader, till ett annat speciellt tillfälle. Perfekt för en speciell tillställning som nyår, födelsedagar eller något annat mysigt tillfälle när du vill lysa upp tillvaron.

Ingredienser

  • Skål 1
  • 3 äggvitor
  • Skål 2
  • 3 dl grädde
  • Skål 3
  • 3 äggulor
  • 1½ - 2 dl (flor)socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 100 g färskost (philadelphia-/mascaponeost)
  • Till stjärnan
  • 1½ dl frusna hallon/ 3 passionsfrukter / skal och juice från 1 apelsin
  • Till chokladhimlen
  • 200 g choklad, ex. nötkrokant
  • Daimkulor
  • Krossade kakor ex digistivekex eller oreokakor
  • Dekorationspärlor
  • Instruktioner

    1. Stjärnan: Vispa äggvitorna till hårt skum först, ställ undan den skålen. Vispa grädden. Vispa ägg gulorna tillsammans med sockret så sockret smälter, blanda i cream cheese. Vänd ner valfri smaksättning i skål 3. (Krossa hallonen före.) Blanda ner grädden i skål 3. Vänd sist ner äggvitorna försiktigt. Häll upp i stjärnformar av papper (säljs i 3 pack), blir det över av smeten häll upp i stora muffinsformar (då har du potions cheesecake) Låt stå i frysen i minst 3 timmar
    2. Himlen: Gör samma som tidigare, skål 1, 2 och 3. Blanda inte i cream cheese i denna variant. Vänd ner 200 g smält choklad i skål 3 och ev dajmkulor. Vänd ner skål 2 i skål 3 och sist skål 1. Ta ur frusna stjärnorna ur sina formar. Strö ut dekorationspärlor av botten i en aluminium form 15-20 cm (den på bilden är 21,5 cm) Lägg stjärnorna i mitten av varsin aluminiumform. Häll över "chokladhimmel" smeten Krossa kakorna, sprid ut dem över smeten (eller lägg dem i botten under smeten om du tänker behålla cheesecaken i formen och strö då silverpärlorna över.) Ställ in i frysen i ytterligare 3-4 timmar
    3. Vänd upp cheesecaken på ett vackert fat

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben