Frozen banana and peanuybutter cheesecake
En oehört god cheesecake om man gillar jordnötssmör, vilket jag gör! Kommer uppskattas av många!
Ingredienser
3 små bananer
50 g smält smör
10 st krossade digestivekex
140 ml vispgrädde
140 g florsocker
400 g philadelphiaost
Vaniljsocker/vanilj extrakt (så mycket man tycker behövs)
240 g crunchy jordnötssmör
Instruktioner
- Flera timmar innan, placera 2 bananer i frysen till skinnet blir svart, ta då ut bananerna och låt dem tina. Då får man riktigt mjuka bananer. Skala dem och mosa dem väl och ställ dem åt sidan.
- Blanda smöret och kexen, och tryck ner blandningen i en form med löstagbarbotten ca 22cm i diameter. Vispa socker, philadelphiaost och vaniljsocker tills den en slät smet. I en tredje skål rör runt i jordnötssmöret så den blir mjukare.
- Rör i ost mixen i jordnötssmöret, sen häller du i den mosade bananden och försiktigt blandar man i grädden. Häll mixen över kexbottnen och släta ut toppen. Frys kakan flera timman helst över natten. Innan servering låt kakan stå i 20 minuter i kylskåpet och sen skiva över resten av bananen.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Låter jättesmarrigt! Tänker göra den till söndag, då jag fyller år, återkommer med betyg. Soja
Barnen tyckte den var jättegod, och tog om. Jag som är lite kräsen tyckte den var lite för "jolmig" och "maffig" men ett plus för att den är enkel att göra. Soja