Älskar du Banan Split? Då ska du absolut prova denna cheesecaken! Den tar lite tid att göra, men den som väntar på något gott väntar inte för länge!
Ingredienser
375 g bondkakssmulor
½-1 dl flytande margarin
Fyllning
800 g cream cheese
2 ½ dl gräddfil
4 ägg
Ca 2 dl strösocker
60 g mörk choklad (75%)
125 g jordgubbar, mosade
2 bananer, skurna i skivor
2 tsk äkta vaniljsocker
Dekoration
2 ½ dl vispgrädde
2 msk strösocker
Rostad flagad mandel
Ananastopping
½ dl kallt vatten
3 msk majsstärkelse
567 g krossad annans i sirap
hur mycket socker ska det vara i smeten? hittar bara mängden vaniljsocker =)
Hej, jag är också nyfiken på hur mycket socker det ska vara i fyllningen. Jag gick in på din hemsida och letade upp receptet men sockermängden saknades där också. Den här cheesecaken verkar jättegod men det är svårt att baka utan ett komplett recept :/
Jag fick gissa socker mängden till ca 2 dl. och även ananasen behövde en 1/2 dl socker för att smaka gott. Jag bakade kakan med den längre gräddningstiden men ändå blev den aldeles rinnig i mitten dagen efter på födelsedagskalaset. PINSAMT! (borde veta att man inte ska bjuda på något man bakar första gången) Det var även svårt att få "lager" med de olika fyllningarna utan de blandades fast jag var försiktig. Ingen hit alltså, tyvärr, för det lät jättegott!
Den här cheesecaken var gudomligt god. Jag tog 2,5 dl socker och gräddade den ca 1,5 timme. Den tog sin tid att göra men den blev väldigt omtyckt. Man fick vara försiktig med dom olika lagren och frysa en stund mellan varje lager. Den blev ännu godare efter 2dagar när den hade stått i kylen.
Den låter ju jätte god! Ska ge mig på den när jag har tid någon gång, men kan man köpa siraps-ananasen i alla butiker? Aldrig hört talas om den förut nämligen :)
Antar att hon menar pineapple in suryp - alltså konserverad ananas i "juice-sockerlag" eller vad man ska säga... *ler* Ananaskonserver finns ju i den varianten och så utan sockerlag
Testade att göra denna cheesecake för ett par veckor sen. Som många andra sa så var det rätt svårt att få lagrena att vara för sig, eftersom tårtan inte stelnade tillräckligt innan nästa lager skulle på(trots att jag ställde in kakan i frysen nästan en timme!) Turligt nog hade den iallafall stelnat när den var klar och vi skulle skära upp den, fast botten blev lite för hård av någon anledning, gick knappt att skära igenom. Sen tycker tyvärr jag och de flesta som åt cheesecaken att den inte blev tillräckligt god iallafall. God, men för mycket smaker blandade så det blev lite jolmigt och alldeles för söt. Nä inget recept jag hurrar för!