Banana Split cupcake

Jag älskar dessa kakor - bakelser!

Ingredienser

  • 180 g smör, rumstemperatur
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 bananer, mosade
  • 4 dl mjöl
  • 1 tsk bikarbonat (eller 2 tsk bakpulver)
  • 5 msk mjölk
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • Chokladsås: eller färdigköpt
  • 6 msk grädde
  • 85 g choklad
  • Tillbehör
  • Hackad mandel
  • Vanilj glass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Sila ihop mjöl och bikarbonat/bakpulver i en liten skål, lägg åt sidan.
    2. Vispa ihop smör och socker fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget. Vispa i de mosade bananerna. Ha i mjöl blandningen och vispa på den lägsta hastigheten tills allt är väl blandat. Ha slutligen i mjölk och vaniljextrakt.
    3. Fyll formarna till 3/4 och grädda i ca 20 min, tills tandpetaren som du sticker i mitten kommer ut torr. Låt svalna
    4. Chokladsås: Värm grädde i en kastrull tills det kokar lätt. Ta bort kastrullen från spisen och ha i chokladen, rör om tills chokladen smält helt. Låt svalna.
    5. Eller köp färdig sås.
    6. Ha på en kula vaniljglass på cupcaken, strö över lite hackad madel, ringla över choklad sås och avsluta med att strö över lite till hackad mandel. KLART!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben