Sigtuna banana cocholaté (cupcakes)

Tid: 1 timme

God blandning av choklad och banan som smälter i munnen. Ett måste för cupcakes älskare.

Ingredienser

  • 3,5 dl mjöl
  • 2 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 120 g smör
  • 4 bananer
  • 2 ägg
  • ½ dl mjölk
  • 1tsk kanel
  • 100 g philadelphiaost
  • 200 g Marabou mörk choklad
  • 5 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ihop mjöl, socker bakpulver, bikarbonat, salt och vaniljsocker.
    2. Ta en ny skål. Vispa ihop ägg, smält smör och mjölk. Häll försiktigt i den andra blandningen. Mosa 2½ bananer och häll i. Ta en sked och klick ner bladningen i formarna, till ¾. Grädda i ca 20 min. Stick ner en provsticka. Om provstickan är torr är den klar. Låt svalna.
    3. Blanda så länge frostingen.
    4. Blanda philadelphiaosten med resten av bananerna. Tillsätt kanelen och ¾ smält choklad. Hacka resten grovt och häll i. Klicka på försiktigt på de kalla muffisarna med en sked. Ha på valfri dekoration. Nu har du gjort dina egna Sigtuna banana cocholaté.
    5. Klara att äta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben