Capellagårdens mysli

Tid: 30 minuter

Jättegod musli.

Ingredienser

  • 7 dl havregryn
  • 7 dl rågflingor
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 1/2 dl hackade nötter och mandel
  • 2 dl vetegroddar
  • 2 dl kokos
  • 2 dl sesamfrön
  • 1 dl linfrön
  • 2 dl råsocker
  • 1 1/2 dl olja
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk salt
  • Instruktioner

    Blanda alla torra ingredienser i en stor skål. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop olja,vatten,vaniljsocker och salt. Häll vätskan över grynen i skålen. Blanda och fördela i en långpanna.Rosta ca 20 minuter i ugnen.Blanda och rör runt myslin på plåten var 5 minut. Då den svalnat kan man sätta torkad frukt i småbitar,om man vill ha mera smak.Förvara den färdiga mysli torrt i en tät burk. Jag brukar laga halva receptet,d ryms bra på en plåt.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    Tine 3 juni 2008

    Hej Det här är en riktigt god Musli Tack för ett Bra recept Tine

    Skorpis 15 april 2009

    Tack för ett jätte gott recept. Vi gör denna muslin varje vecka och smaksätter lite efter behag. Supergod!!

    JennySilver 16 maj 2010

    Jag testade att göra den här müslin och den blev jättegod! Hela familjen gillade den, så jag tror jag får göra den fler gånger. Mycket godare än köpt müsli som jag har tröttnat på för länge sen.

    matkia 7 mars 2012

    En fantastiskt god musli, jag har gjort den flera gånger-

    matkia 7 mars 2012

    En fantastiskt god musli, jag har gjort den flera gånger-

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben