Cashewfrikadeller

Serverar: 20-30 portioner

Ett underbart vegetariskt alternativ när du är sugen på något frasigt med mycket smak.

Ingredienser

  • 100 g naturella cashewnötter
  • 3 ägg
  • 1½ dl ströbröd
  • ½ gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1½ dl riven ost
  • 1 dl hackad koriander eller bladpersilja
  • 1 tsk salt
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • Servering
  • Nudlar
  • Matyoghurt
  • Sweet chilisås
  • Grönsaker
  • Instruktioner

    1. Mixa nötterna fint i en matberedare. Blanda dem med ägg och ströbröd i en bunke. Skala och riv lök och vitlök på ett rivjärn. Vänd ihop nötblandningen, lök, vitlök, ost, koriander och salt. Blanda till en jämn smet och forma till små bollar, de sväller vid tillagningen.
    2. Koka upp vatten och buljongtärningar. Sjud bollarna 5-7 minuter och häll av dem i ett durkslag. Värm smör och olja i en stekpanna och stek bollarna ca 3 minuter tills de fått fin färg.
    3. Servera gärna bollarna med nykokta nudlar, grönsaker och matyoghurt med lite sweet chilisås i.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben