Cashewfrikadeller med chutney-yoghurt och sparrispotatis

Serverar: 4 portioner

Vegetariska små frikadeller som serveras med ugnsrostad sparrispotatis och söt/syrlig yoghurt.

Ingredienser

  • 1 kg sparrispotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • Frikadeller
  • 100 g naturella cashewnötter
  • 3 ägg
  • 1½ dl ströbröd
  • 1½ d riven lagrad ost
  • ½ liten gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 tsk salt
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • Chutney-yoghurt
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 3 msk mango chutney
  • Tillbehör
  • 2 morötter
  • 1 påse salladsmix, 125g
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Halvera potatisarna på längden och lägg dem på en plåt eller ugnsfast form. Ringla över olivolja, salta och peppra. Sätt in i ugnen 25-30 minuter.
    3. Riv lök och vitlök. Mixa nötterna fint i en matberedare. Blanda dem med ägg och ströbröd.Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet. Forma små bollar, en dryg tesked räcker, de sväller vid tillagning.
    4. Koka upp vatten och buljongtärningar. Sjud bollarna 5-7 minuter och häll av dem i ett durkslag. Stek bollarna i en panna med smör och olja ca 3 minuter tills de fått fin färg.
    5. Skala morötterna med en potatisskalare. Fortsätt att skala hela moroten tills inget återstår. Vänd ihop morotsgirlangerna med salladen, ringla över lite olivlja.
    6. Blanda yoghurt och mango chutney till en kräm. Servera frikadellerna med ugnsrostad potatis, yoghurtsås och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben