Biff med rödlöksmarmelad, ädelost och rostad sparrispotatis

Serverar: 4 portioner

Jag gillar ryggbiff, men den bör vara rätt så marmorerad i köttet. Detta är gott.

Ingredienser

  • 4 skivor ryggbiff, ca 700 g
  • 2-3 msk olivolja
  • Vatten eller rött vin till skysky
  • 700 g sparrispotatis, tvättad och delad
  • Rödlöksmarmelad
  • 5 rödlökar, strimlade
  • 1 msk smör
  • 1 dl flytande honung
  • ½ dl rödvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 70 g krämig ädelost
  • Instruktioner

    1. Börja med potatisen: Sätt ugnen på 225 grader. Häll oljan i en långpanna. Bred ut potatisen med snittsidan ned och rosta den i mitten av ugnen ca 25 minuter tills potatisen får fin färg.
    2. Rödlöksmarmelad: Mjukstek löken i smöret i en vid panna utan att den tar färg. Rör i honung, vinäger och salt. Låt det sjuda utan lock i ca 10 minuter till en simmig konsistens. Ta kastrullen från värmen. Smula i osten UTAN ATT RÖRA OM.
    3. Biffarna: Stek biffarna i lite matfett på näst högsta värme ca 3 minuter på varje sida. Salta och peppra. Lyft ur biffarna och vispa ur pannan med lite vatten eller rött vin.
    4. Servera biffarna med sparrispotatisen, rödlöksmarmeladen och skyn. Bjud gärna lätt kokta grönsaker eller en sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben