Japansk biff med rostade grönsaker.

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Teriyakisåsen ger lövbiffen ett fantastiskt lyft.

Ingredienser

  • Biffen
  • 500 g lövbiff
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk margarin
  • 2 msk sesamfrö
  • Såsen
  • ½ dl teriyakisås
  • 0.8 dl svartvinbärssaft
  • ½ dl vatten
  • 1½ tsk majsenamjöl
  • Rostade grönsakerna
  • 800 g potatis
  • 200 g squash i tunna skivor
  • 200 g rödlök i tunna skivor
  • 100 g champinjoner
  • 1 paprika i bitar
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225 grader.
    2. Börja med grönsakerna. Lägg potatis, squash och rödlök i en långpanna. Ringla över olivoljan. Salta. Baka grönsakerna i 40 minuter.
    3. Tillsätt champinjonerna och paprikan efter halva tiden.
    4. Såsen: Blanda teriyakisås, svartvinbärssaft, vatten och majsenamjölet i en kastrull. Låt såsen koka upp under omrörning.
    5. Biffen; Stek strimlad lövbiff och vitlök, stek hälften åt gången. Salta och strö på sesamfrö.
    6. Servera köttet med de rostade grönsakerna och teriyakisåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Rutast 19 januari 2013

    Ska det vara outspädd svartvinbärssaft?

    Relaterade Artiklar

    Woka
    Kineserna sägerb chow och amerikanderna stir fry. Andra svänger sig...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben