Japansk biff med rostade grönsaker.
Teriyakisåsen ger lövbiffen ett fantastiskt lyft.
Ingredienser
Biffen
500 g lövbiff
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk margarin
2 msk sesamfrö
Såsen
½ dl teriyakisås
0.8 dl svartvinbärssaft
½ dl vatten
1½ tsk majsenamjöl
Rostade grönsakerna
800 g potatis
200 g squash i tunna skivor
200 g rödlök i tunna skivor
100 g champinjoner
1 paprika i bitar
1 msk olivolja
Instruktioner
- Värm ugnen till 225 grader.
- Börja med grönsakerna. Lägg potatis, squash och rödlök i en långpanna. Ringla över olivoljan. Salta.
Baka grönsakerna i 40 minuter.
- Tillsätt champinjonerna och paprikan efter halva tiden.
- Såsen:
Blanda teriyakisås, svartvinbärssaft, vatten och majsenamjölet i en kastrull. Låt såsen koka upp under omrörning.
- Biffen;
Stek strimlad lövbiff och vitlök, stek hälften åt gången.
Salta och strö på sesamfrö.
- Servera köttet med de rostade grönsakerna och teriyakisåsen.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Woka
Kineserna sägerb chow och amerikanderna stir fry. Andra svänger sig...
Ska det vara outspädd svartvinbärssaft?