Lammstek med rostade grönsaker

Serverar: 6 portioner

Tid: 2 timmar

Väldigt gott och saftigt lammstek som passar pefekt till grönpeppar sås . God huvudrätt när man är sugen på något lyxigt eller ska få trevligt besök.

Ingredienser

  • Till Lammsteken
  • Ca 2-3 kg Lammstek
  • 5 skivade morötter
  • 5 skivade potatisar
  • 1 msk olivolja
  • Vegetarisk allkrydda
  • 3 tsk dragon
  • 3 tsk timjan
  • Marinad
  • 2 msk lammkrydda färdig (spiskummin, mejram , salvia )
  • 2 tsk svartpeppar
  • 5 vitlök hackade klyftor
  • 1 strimlad lök
  • 2 msk honung
  • 2 msk rapsolja
  • Instruktioner

    1. Börja med att göra snitt i lammsteken. Blanda alla ingredienser utom lök ,vitlök och spara 1 msk houng till senare .Smörj in marinaden ordenligt och glöm inte att smörja in i snitten . Fyll sedan vitlök och lök i snitten så att löken täcks av köttet. Låt sedan stå ca 2 timmar .
    2. Baka steken i nendre delen av ugnen på 200 grader i cirka 40 min, till den får en fin och knaprig yta. Täck sedan lammsteken med folie och låt den stå i 1 timme, Ta ut lammsteken och lägg den på en bricka och häll av köttsaften i en skål . Blanda in den sparade honugen.
    3. Krydda grönsakerna och lägg dem i samma plåt som lammsteken låg i och ställ in dem i ungnen på 200 grader i 30 min. Tag ut det halv plåten med de halv rostade grönsakarna ,lägg lammsteken över grönsakerna ,pensla lammsteken med köttsaften som du blandade med honungen och ställ sedan i i ugnen igen tills grönsakerna blir färdiga . Prova genom att sticka in en gaffel ,om den glider in lätt är den färdig .
    4. Garnera med lite bladpersilja och servera sedan med grönpepparsås eller brunsås .

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben