Pasta med rostade grönsaker

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Mycket god vegetarisk rätt som är enkel att göra.

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • ½ zucchini
  • 1 aubergine
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 3 vitlöksklyftor
  • Ev oliver
  • 1 tsk oregano
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 225 g pastaskruvar
  • 350 g körsbärstomater
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader.
    2. Skär löken i båtar. Dela körsbärstomaterna på mitten. Skär resten av grönsakerna i bitar. Lägg lök, zucchini, aubergine och paprika i en långpanna. Strö över vitlök, oregano, salt och peppar. Droppa över olivolja och balsamvinäger. Baka grönsakerna i ugnen ca 30 minuter. Vänd dem i pannan efter halva tiden.
    3. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten den tid som anges på förpackningen. Lägg körsbärstomaterna i långpannan med övriga grönsaker och låt stå i ugnen ytterligare 5 minuter. Låt pastan rinna av och blanda den med grönsakerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Thailändsk matlagning är en ren njutning
    Thailands fantastiska matlagningskultur har förändrats oerhört lite ge...

    Insjökräftan
    Kräftan är släkt med hummern och havskräftan men är mycket mindre. Sig...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben