Rödlöksmarmelad

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Som tillbehör till ostar eller på bröd (tapas) . Passar även till goda kötträtter av älg, nöt eller fläsk istället för gélé.

Ingredienser

  • 3 st rödlökar (eller 2 stora)
  • 2 msk smör
  • ½ dl honung (eller lite mer)
  • ½ dl rödvinsvinäger
  • Instruktioner

    1. Skär löken i tunna skivor och fräs den i smör på svag värme i ca 10 minuter utan att den får färg.
    2. Tillsätt vinäger & honung, låt puttra i 4-5 minuter, tills den har antagit en tjock marmelad liknande konsistens.
    3. Låt svalna
    4. Förvara i kylsåp

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    zonale 7 april 2008

    Lättgjord och god.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben