Lökmarmelad

Serverar: 4 portioner

Rödlöksmarmelad är gott till grillat och det mesta. Det blir en söt och fyllig röra som är god till grillat, stekt, pastejer... God som pizza-fyllning.

Ingredienser

  • 3 rödlökar
  • 4 msk olivolja
  • 1 dl honung
  • 5 msk socker
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Skala, skiva eller hacka löken. Fräs i oljan och koka ihop i 30 minuter med honung och socker. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt svalna. Håller sig i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    krassen 17 augusti 2009

    Har odlat lite rödlök och rödlöksmarmelad lät intressant. Hur länge står sig marmeladen? Brukar sälja lite smått och gott på en höstmarknad i september och kunde tänka mig att sälja rödlöksmarmeladen då. Men då vore de ju bra att veta vad man ska säga åt eventuella kunder som frågar om hållbarheten!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben