Pecorinofilé med potatismos och lökmarmelad

Serverar: 4 portioner

Mör filé som paneras i pecorinoost, luftigt mos och som pricken över i en fräsch lökmarmelad. En symfoni av smaker!

Ingredienser

  • 200 g pecorinoost, finriven eller parmesanost
  • 2-3 msk färsk rosmarin, finhackad
  • 1 tsk flingsalt
  • ½ tsk nymald svartpeppar
  • 600 g fläskfilé
  • ½ dl olivolja
  • Potatismos
  • 1 kg mjölig potatis
  • 3-6 hela vitlöksklyftor
  • 1 dl mjölk
  • ½-1 dl olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Lökmarmelad
  • 5 röda lökar
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • Salt
  • Kajennpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda ost, rosmarin, salt och peppar. Häll ut blandningen på bakplåtspapper eller en stor tallrik.
    3. Pensla filéerna med olja och rulla dem sedan i ostblandningen.
    4. Olja en ugnsfast form och lägg fläskfilén i formen. Tillaga 20-30 minuter i ugnen.
    5. Gör potatismoset. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Skala vitlöken. Koka potatis och vitlök i lättsaltat vatten cirka 20 minuter tills potatisen är färdig. Häll bort vattnet. Mosa potatis och vitlök. Blanda med mjölk och olja. Smaksätt med salt och peppar.
    6. Gör lökmarmeladen. Skala och skär löken i ringar. Stek på svag värme i oljan tills den börjar mjukna. Tillsätt vinäger och honung. Låt puttra tills blandningen är ganska torr. Smaka av med salt och kajennpeppar.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben