Köttfärslåda med potatismos

Serverar: 4 portioner

Köttfärs passar verkligen för alla tillfällen - både till vardags och till fest. Dessutom så smidigt, allt i samma form.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 msk smör el margarin
  • 1 gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • ½ burk Fontana körsbärstomater i tomatsås à 400 g
  • 3 msk kalvfond
  • 2 vitlöksklyfta
  • 1 ½ tsk oregano
  • Salt
  • Peppar
  • Potatismos
  • 8 potatisar, ganska stora
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk smör el margarin
  • Salt
  • Peppar
  • Gratinering
  • 1 dl riven cheddarost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225º.
    2. Börja med moset, skala och koka potatisen mjuk. Gör färsen medan potatisen kokar. Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Lägg i hackad lök och fräs den mjuk.
    3. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, fond, pressad vitlök och oregano. Koka i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    4. Häll av vattnet från potatisen och mosa sönder den. Vispa i mjölk och smör och smaka av med salt och peppar. När jag gör potatismos har jag i betydligt mera smör och mjölk än vad receptet anger.
    5. Lägg färsen i en ugnsfast form och klicka på moset. Strö över ost och gratinera i 15 minuter.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben