Ing-Maries köttfärslåda

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 20 minuter

En enkel men mycket god rätt som passar t.ex på fredagskvällen när man vill äta något gott men ändå inte stå länge vid spisen.

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk orientalisk curry
  • 1 dl chilisås
  • 1 msk senap
  • 3 msk majonnäs
  • 3 dl creme fraiche
  • Instruktioner

    1. Fräs köttfärs, lök och paprika. Tillsätt kryddorna. Lägg allt i en ugnsfast form. Rör ihop chilisås, senap, majonnäs och creme fraiche. Häll över köttfärsen. Strö över riven ost. Gratinera i ugnen på 225 grader i 20 minuter. Servera med ris och en sallad.
    2. För att få en färgglad paj så brukar jag blanda röd och gul paprika. Jag brukar även blanda i den rivna osten i "creme fraiche blandningen" då jag tycker att osten kan bli lite bränd när man strör den överst, men det är naturligtvis valfritt. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (12)

    tobiaskarlsson 19 januari 2010

    Jättegott:-) Ännu godare blirden nästa gång då jag tar lite mindre stark senap!

    Christina1960 20 januari 2010

    Enkelt, snabbt och jättegott.

    maggan123 21 januari 2010

    Hej Micke,den här rätten har jag ju ätit hos er och jag har själv lagat den många gånger, den är underbart god,den orientaliska curryn är pricken över iet, vill man kan man ta mer curry.Jag brukar ha en grönsallad med ananasbitar i till denna maträtt det är gott till.Ha det gott vi ses och hörs

    agnuit 13 februari 2010

    Tack för detta recept. Det smakade väldigt bra. Funderar på att prova utveckla detta till en pastagratäng nästa gång.

    stinabjurs 16 februari 2010

    En hit kommer att göras flera gånger hemma hos oss. Jag la skivade tomater ovanpå köttfärsen, smakade jättebra.

    mzankianka 15 mars 2010

    Gott och enkelt! Rekommenderas varmt!

    sannado 15 augusti 2010

    Supergott! Tack för receptet:-)

    frokeneva 12 januari 2011

    Jättegod vardagsmat!

    Jakobson 23 februari 2011

    Gott men en väldig speciell smak

    Helenaengstroem1 18 december 2011

    En mycket enkel rätt . Väldigt uppskattad

    Gul13 10 mars 2014

    Det här var gott. Tack för receptet.

    evaullabritt 27 juni 2014

    Lite anpassning till LCHF, lite anpassning till maken som inte äter paprika, lite anpassning till kryddhyllan som innehöll lite annat än de föreskrivna kryddorna. Det blev jättebra i alla fall. Tackar för en bra receptidé. Jag använde Ajvar i stället för röd paprika, gurkmeja, hel spiskummin och tandoorikrydda i stället för indisk curry och tomatpuré i stället för chilisås och osötad diljonsenap i toppingen. Detta kommer jag att göra igen och experimentera lite mer med kryddorna.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben