Köttfärslåda med matvete

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Smakar godare än vad det ser ut. Väldigt mättande!

Ingredienser

  • 2 dl matvete
  • 1 st grönsaksbuljong
  • Gratäng
  • 500 g blandfärs
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk curry
  • 1 dl chilisås
  • 1 msk senap
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 3 msk majonnäs
  • 3 dl creme fraiche
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Finhacka lök och paprika. Fräs köttfärs, lök och paprika. Tillsätt kryddorna. Lägg allt i en ugnsfast form.
    2. Rör ihop chilisås, senap, hälften av osten, majonnäs, crème fraiche och matlagningsgrädde. Häll över köttfärsen. Strö över resterande riven ost.
    3. Gratinera i ugnen på 225 grader i 20 minuter.
    4. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen under tiden som gratängen är i ugnen.
    5. Servera allt med bröd och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lenasvensson 2 maj 2012

    Det här blev jättegott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben