Pasta och köttfärslåda

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Enkel och mycket uppskattad!

Ingredienser

  • 250-300 g fullkornsmakaroner (penne)
  • 450 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 155 g konserverade champinjoner
  • 1 röd paprika
  • 230 g medium tacossås (1 burk)
  • 250 ml milda mat (4%)
  • 2 dl lätt crème fraiche chili
  • Ca ½ dl chilisås
  • Ca 1 dl riven ost
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Koka makaronerna nästan klara.
    2. Stek löken, svampen och köttfärsen.
    3. Tillsätt den hakade paprikan, tacossåsen och krydda.
    4. Rör ihop milda mat, crème fraiche, chilisås efter behag, lite ost och krydda.
    5. Lägg makaronerna i botten på en smörad ungsform.
    6. Bred över köttfärsblandningen.
    7. Avsluta med att bre såsen över hela formen Tillaga i ugnen på 225 grader i 20-25 minuter.
    8. Går jättebra att förbereda dagen innan eller på förmiddagen. När allt är i formen, sätt in den i kylen och tillaga den när det är dags att äta.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben