Köttbullar med potatismos

Serverar: 4 portioner

Barnens favorit!

Ingredienser

  • Köttbullar
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl mjölk
  • 1 gul lök
  • Salt
  • Peppar
  • Kryddpeppar
  • Ingefära
  • Potatismos
  • 15 medelstora potatisar av fast sort
  • Mjölk ca. 3-4 dl
  • Margarin
  • Peppar
  • Salt
  • Muskotnöt
  • Instruktioner

    1. Köttbullar: Krossa havregrynen med fingrarna och slå över mjölken, låt stå i ca. 10 minuter. Riv under tiden löken på ett rivjärn. Blanda nötfärsen med havregrynen och mjölken. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Blanda väl. Rulla sedan köttbullar blir ca 20 st, beroende på hur stora man vill ha dem. Stek i margarin i omgångar, lägg i alla och efterstek på svag värme det sista.
    2. Potatismos: Skala och koka potatisen. Mosa den i en potatispress, tillsätt margarin efter eget tycke, (ju mer desto godare). Tillsätt även kryddorna efter egen smak. Avsluta med att hälla på varm mjölk tills konsistensen blir som du vill ha den. Vispa gärna med elvisp!
    3. Servera med kokta morötter och lingonsylt.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatismos
    Inga fiskpinnar utan potatismos till! Det håller säkert många svenskar...

    Kalvköttbullar med potatismos och purjolök-timjansås
    En fin hösträtt med svenska smaker. Kalvköttbullarna är fyllda med...

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben