Senapskryddat potatismos

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Denna potatismos är jättegod att servera till både fisk, korv och grillat kött.

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 2-3 msk smör/margarin
  • 1 ½dl standard mjölk
  • 1 äggula
  • 1 msk grovkornig skånsk senap
  • 1-2 tsk dijon senap
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och koka potatisen lagom mjuk. Mosa (vispa gärna med elvisp) potatisen med salt och vitpeppar. För att få ett riktigt gott mos utan klumpar är det viktigt att potatisen är riktigt mosad innan smöret tillsätts. Efter att ha vispat en liten stund med smöret i, tillsätter ni mjölk till lagom konsistens (vispa ej för länge när mjölken är tillsatt för moset kan då bli segt). Tillsätt senap, äggula och vispa snabbt ihop, smaka av med eventuellt mer salt och peppar.
    2. Servera till fisk, korv eller grillat kött.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben