Svamppaté med lökmarmelad
Svamppaté överraskar många genom att vara så väldans smakrik, speciellt om du blandar lite olika svampsorter. Du kommer att få lökmarmelad över, men den är ett gott tillbehör till det mesta.
Glutenfritt, laktosfritt och äggfritt.
Ingredienser
Svamppaté
150 g blandad svamp, t ex portabello, shiitake, ostronskivling och champinjon
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
Några droppar tryffelolja
2 msk grädde, t ex havre- eller sojagrädde
1 msk finhackad persilja
Salt
Vitpeppar
Lökmarmelad
1 msk rapsolja
3 rödlökar
½ dl rödvinsvinäger
½ dl socker
Kavring
Instruktioner
- Svamppaté:
Hacka svamp, gul lök och vitlöksklyftan fint. Fräs i lite olja tills löken mjuknat och svampen släppt sin vätska. Häll ner i en matberedare tillsammans med några droppar tryffelolja, grädde, persilja, salt och vitpeppar. Mixa till en slät paté. Häll över i en skål och låt svalna helt.
- Lökmarmelad:
Skiva rödlökarna fint och fräs o oljan tills den mjuknar och blir lätt transparent. Häll på rödvinsvinäger och socker och låt puttra på i några minuter tills löken blir riktigt mjuk och nästan all vätska kokat in. Häll över i en skål och låt svalna helt.
- Skiva kavringen och skär i mindre bitar. Bred på lite svamppaté på varje bit och toppa med lökmarmelad.
Liknande recept
Kommentarer (0)