Svamppaté med lökmarmelad

Serverar: 24 portioner

Svamppaté överraskar många genom att vara så väldans smakrik, speciellt om du blandar lite olika svampsorter. Du kommer att få lökmarmelad över, men den är ett gott tillbehör till det mesta. Glutenfritt, laktosfritt och äggfritt.

Ingredienser

  • Svamppaté
  • 150 g blandad svamp, t ex portabello, shiitake, ostronskivling och champinjon
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Några droppar tryffelolja
  • 2 msk grädde, t ex havre- eller sojagrädde
  • 1 msk finhackad persilja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Lökmarmelad
  • 1 msk rapsolja
  • 3 rödlökar
  • ½ dl rödvinsvinäger
  • ½ dl socker
  • Kavring
  • Instruktioner

    1. Svamppaté: Hacka svamp, gul lök och vitlöksklyftan fint. Fräs i lite olja tills löken mjuknat och svampen släppt sin vätska. Häll ner i en matberedare tillsammans med några droppar tryffelolja, grädde, persilja, salt och vitpeppar. Mixa till en slät paté. Häll över i en skål och låt svalna helt.
    2. Lökmarmelad: Skiva rödlökarna fint och fräs o oljan tills den mjuknar och blir lätt transparent. Häll på rödvinsvinäger och socker och låt puttra på i några minuter tills löken blir riktigt mjuk och nästan all vätska kokat in. Häll över i en skål och låt svalna helt.
    3. Skiva kavringen och skär i mindre bitar. Bred på lite svamppaté på varje bit och toppa med lökmarmelad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben