Ädelbiffar med lökmarmelad
Ett recept från Hemmets Journal som lät gott, och i verkligheten var det jättegott! Rödlöksmarmeladen var en riktig hit!
Ingredienser
½ dl mjölk
1 msk ströbröd
250 g köttfärs
½ ägg
50 g ädelost
Salt
Peppar
Smör eller margarin till stekning
1½ rödlök
3 msk rödvinsvinäger
2 msk honung
Instruktioner
- Blanda mjölk och ströbröd i en skål och låt svälla i 5 minuter. Blanda i köttfärs, ägg, ädelosten i små bitar, salt och peppar.
- Forma till biffar och stek dem i en stekpanna med smör, 3 minuter per sida.
- Rödlöksmarmelad: Skala, dela och skiva löken tunt och stek den mjuk i en stekpanna med smör, utan att den får färg. Tillsätt vinäger och honung och koka ihop i 10 minuter.
- Servera biffarna med rödlöksmarmelad och rostad potatis.
Liknande recept
Kommentarer (0)