Ädelbiffar med lökmarmelad

Serverar: 2 portioner

Ett recept från Hemmets Journal som lät gott, och i verkligheten var det jättegott! Rödlöksmarmeladen var en riktig hit!

Ingredienser

  • ½ dl mjölk
  • 1 msk ströbröd
  • 250 g köttfärs
  • ½ ägg
  • 50 g ädelost
  • Salt
  • Peppar
  • Smör eller margarin till stekning
  • 1½ rödlök
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk honung
  • Instruktioner

    1. Blanda mjölk och ströbröd i en skål och låt svälla i 5 minuter. Blanda i köttfärs, ägg, ädelosten i små bitar, salt och peppar.
    2. Forma till biffar och stek dem i en stekpanna med smör, 3 minuter per sida.
    3. Rödlöksmarmelad: Skala, dela och skiva löken tunt och stek den mjuk i en stekpanna med smör, utan att den får färg. Tillsätt vinäger och honung och koka ihop i 10 minuter.
    4. Servera biffarna med rödlöksmarmelad och rostad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben